Å lære å padle er på noen av friluftskolene en spennende og givende aktivitet for deltakerne. Gjennom en slik aktivitet får barn og ungdom en innføring i grunnleggende padleteknikk og sikkerhetsaspekter ved padling.

Padling er en flott måte å oppleve naturen på, og det gir deltakerne muligheten til å utforske innsjøer, elver og kystområder på en unik måte. De lærer å håndtere kanoer eller kajakker, og får kunnskap om hvordan de styrer og manøvrerer disse fartøyene trygt i vannet.

Under opplæringen blir deltakerne introdusert for viktige prinsipper som balanse, padleteknikk, og hvordan man reagerer i ulike situasjoner, for eksempel ved møte med bølger eller strømmer. Sikkerhetsaspekter som bruk av redningsvest og kommunikasjon på vannet er også viktig poeng.

Vannets krefter

Lære å padle gir også en mulighet til å utvikle samarbeidsevner og teamarbeid. Deltakerne lærer å jobbe sammen i kanoer eller kajakker, koordinere padletakene og kommunisere for å oppnå felles mål.

Ved å inkludere padling som en del av Friluftsskolens aktiviteter, får barn og unge en spennende og utfordrende opplevelse i naturen samtidig som de utvikler ferdigheter og kunnskap om friluftsliv. Padling er en aktivitet som kan vekke interessen for videre utforskning av vann og naturområder, og det kan gi deltakerne en god forståelse og respekt for vannets krefter og allemannsretten i naturen.

God instruksjon

Vannet og kajakken